Menu

van Huet

Keramiek, Porselein, Raku, Cursussen en Workshops

profielfoto Lies

Mijn naam is Lies van Huet. Ik ben keramiste sinds 1980. Door jarenlange ervaring en aanvullende cursussen heb ik veel kennis en vakmanschap opgebouwd. Ik leerde in binnen- en buitenland draaien met aardewerk-, steengoed- en porseleinklei o.a. bij Geert Schreuder, Douglas Phillips, Kees Hoogendam, Johan Broekema, Paulien Ploeger, Joop Crompvoets. Ook bekwaamde ik mij in handvormen en Raku, een eeuwenoude Japanse baktechniek. Mijn atelier is in de voormalige gevangenis -inmiddels cultureel erfgoed-  Blokhuispoort, in de hoofdstad van Friesland, tevens Culturele Hoofdstad 2018 van Europa, Leeuwarden. Ik beschik daar over een ruime en lichte werk- en cursusruimte. Lid van NVK, De Nederlandse Vakgroep van Keramisten en SKNN, Stichting Keramisten Noord Nederland.

Kunst, Toegepaste kunst, Gebruiksvoorwerpen van keramiek. 
Ik maak zowel kunstvoorwerpen, toegepaste kunst als gebruikskunstvoorwerpen van steengoed, porselein en raku.De gebruiksvoorwerpen zijn uniek omdat ik er steeds weer naar streef om aan elk voorwerp een persoonlijk tintje mee te geven.
Bij de kunstvoorwerpen laat ik mij inspireren door mijn emoties en de sociale context waarin ik leef. Ook maak ik werk in opdracht. Hierbij ga ik samen met de opdrachtgever aan het werk met een ontwerp. Het op 13 september 2013 geopend  nieuw Fries museum in Leeuwarden heeft werk van mij, de Kleikruk. Mijn opleiding pedagogiek helpt bij het overbrengen van mijn enthousiasme en vakkennis op kleigebied; ik ben in het bezit van een onderwijsbevoegdheid. Sinds 2011 ben ik een officieel erkend leerbedrijf voor het mbo. Daartoe geef ik al jaren met enorm veel plezier cursussen en workshops. Welkom!

 

 

 

 
Meer in deze categorie: Filmpje over de koffiemok »
terug naar boven

Login or Register