Menu

Cursus keramiek

Deze cursus keramiek biedt je les in het maken van ‘duimpotjes’, opbouwen met kleiringen, opbouwen met kleiplaten, het werken in een mal en het decoreren van de voorwerpen. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om te leren draaien op een elektrische draaischijf. Ben je gevorderd, dan wordt het een programma op maat.
De cursus keramiek heeft een exclusief karakter vanwege de persoonlijke begeleiding en de kleine groep van maximaal acht personen. Het gaat om tien wekelijkse cursussen van 2 ½ uur per keer. En wat ook leuk is, wij hanteren een zgn strippenkaartsysteem: kun je een keer niet, dan schuift de les gewoon een week op. De cursussen zijn op: maandagochtend 09.30-12.00; dinsdagavond 19.00-21.30; zaterdagochtend 10.00-12.30

Zodra er plaats is kun je 'aanschuiven'. Dus heb je zin, bel 06-12338374 en wie weet, kun je direct beginnen!

De cursus kost € 290,- exclusief € 7,-/kg te bakken klei.

Nieuw: Inloopatelier voor alle cursisten. Het atelier Lies Keramiek is elke dinsdag en donderdag van 09.00-13.00 en 13.00-17.00uur open voor vrij gebruik van alle materialen. Een van ons is ook aan het werk en je mag altijd vragen stellen. Er is geen les. 

Het gebruik van het Inloopatelier kost €  125,-. Hiervoor krijg je een tien-strippenkaart en voordat je begint laat je hem afstempelen in ons atelier.

Raku workshop

Spectaculaire Raku workshop (ofwel lekker fikkie stoken).

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar geef ik enkele Raku workshops! Iedere workshopdeelnemer maakt zijn of haar kleiobject en voorziet het van kleurig glazuur. Het bijzondere van Raku zit hem in de manier van bakken. Raku is een Japanse relatief heel korte en spectaculaire manier van stoken, waarbij je speelt met de elementen water, vuur, lucht en aarde. Dat doen we met z’n allen op de binnenplaats voor mijn atelier. Geschikt voor beginners en gevorderden.

2018: De workshop is op twee achtereenvolgende zaterdagen, voorjaar: 7 en 21 april en najaar: 1 en 22 september; beide dagen van 09.30 tot 16.30 uur. De eerste dag worden de werkstukken gemaakt, op de tweede dag gebakken. Kosten € 155,- inclusief uitgebreide lunch in Café De Bak.

Vriend(inn)en of moeder-dochter Workshop

Leer elkaar op een nieuwe manier kennen; verdiep de vriendschaps- of familieband.
Voor vrienden, vriendinnen, moeders en dochters geef ik speciale workshops. Heb je nog nooit met klei gewerkt, dan is dit een leuke kans om ermee kennis te maken.

Je kan kiezen uit

Een verrassings boetseer-arrangement of

Servies beschilderen en is in te vullen naar individuele smaak. Zo kan je kiezen uit een beker, een bordje of een kommetje, wat van tevoren door mijzelf is gedraaid op de draaischijf. Na het afbakken is deze geheel vaatwasmachine bestendig en gewoon te gebruiken. Het is heel leuk om achteraf uit je eigen servies te kunnen eten of drinken.

De workshops duren twee uur en kosten € 40,- per persoon, inclusief materialen en een kopje thee met iets lekkers erbij. Je kunt je aanmelden met twee of meer personen. Het maximum aantal is zes personen, het minimum is twee. 

Vrijgezellenfeestje of Personeelsuitje?

Vrijgezellenfeestje of personeelsuitje? Bij mij kun je terecht voor een creatieve workshop keramiek, waarbij je allen iets bijzonders maakt en wat uiteindelijk resulteert in een blijvende en waardevolle herinnering. De workshops duren twee uur en kosten € 37,50 per persoon, inclusief materialen. Je kunt je aanmelden met zes of meer personen. Het maximum aantal is twaalf personen, het minimum is zes.

Login or Register