Menu

Cursus Keramiek

Deze cursus keramiek biedt je les in het maken van ‘duimpotjes’, opbouwen met kleiringen, opbouwen met kleiplaten, het werken in een mal en het decoreren van de voorwerpen. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om te leren draaien op een elektrische draaischijf. Ben je gevorderd, dan wordt het een programma op maat.
De cursus keramiek heeft een exclusief karakter vanwege de persoonlijke begeleiding en de kleine groep van maximaal acht personen. Het gaat om tien wekelijkse cursussen van 2 ½ uur per keer. En wat ook leuk is, wij hanteren een zgn strippenkaartsysteem: kun je een keer niet, dan schuift de les gewoon een week op. De cursussen zijn op: maandagochtend 09.30-12.00; dinsdagavond 19.00-21.30; donderdagavond 19.00-21.30uur (beginners); zaterdagochtend 10.00-12.30

Zodra er plaats is kun je 'aanschuiven'. Dus heb je zin, bel 06-12338374 en wie weet, kun je direct beginnen!

De cursus kost € 290,- exclusief € 7,-/kg te bakken klei.

Nieuw: Inloopatelier voor alle cursisten. Het atelier Lies Keramiek is elke dinsdag en donderdag van 09.00-13.00 en 13.00-17.00uur open voor vrij gebruik van alle materialen. Een van ons is ook aan het werk en je mag altijd vragen stellen. Er is geen les. 

Het gebruik van het Inloopatelier kost €  125,-. Hiervoor krijg je een tien-strippenkaart en voordat je begint laat je hem afstempelen in ons atelier.

Glazuurtheorie

Glazuurtheorie

Tjabel Klok, een specialist in deze materie, gaat jullie de basis van de glazuurtheorie uitleggen. Hoe je glazuren samenstelt aan de hand van een recept; hoe je een formule omrekent naar een recept en omgekeerd en daarbij de beoordelingsmogelijkheden. Bij deze cursus krijg je uitvoerig documentatiemateriaal. En niet onbelangrijk, je maakt in de derde les glazuurproefjes. Hiervoor heb je 25 zelfgevormde biscuitgebakken tegeltjes (4 x 6cm, zie foto boven) nodig.

Dit najaar zijn de cursusdagen op vrijdagen 5 oktober, 19 oktober en 2 november van 10-12uur, de laatste les is op vrijdag 16 november van 10-13uur.

Prijs: inclusief koffie en thee €  125,-

Aanmelden kan via het contactformulier.

 

Zomerweken

Zomerweken

Ook zin om eens een hele week achter elkaar met klei bezig te zijn en je verder te verdiepen in de talrijke mogelijkheden? Dat kan vanaf nu bij ons in het spiksplinternieuw gerestaureerde atelier. De groep bestaat uit maximaal 8 personen en iedere cursist heeft de beschikking over een elektrische draaischijf.

Lestijden en demonstraties 10-12 en 13-16uur. Het les-atelier is tijdens deze weken open van 09.00-17.00uur. 

Tijdens alle zomercursussen wordt er elke week één dagdeel besteed aan een bezoek aan een bezoek aan het Princessehof of een andere bijzondere activiteit. Voor overnachting hebben wij een paar leuke suggesties: Het Alibi Hostel, is ook gevestigd in de Blokhuispoort. Als je je bij het Hostel aanmeldt en zegt dat je bij Lies Keramiek de zomercursus volgt, krijg je korting. Kijk ook eens op hun website www.alibihostel.nl.

Aanmelding voor de zomerweken kan vanaf nu via het contactformulier. 

Porselein draaien door gastdocente Anna Greidanus

Porselein draaien

Deze cursus is geschikt voor de meer gevorderden. In deze cursus leer je van porselein kommen, schalen ofwel containers draaien en daarna, als je wilt, worden deze vervormd. Er worden dagelijks demonstraties gegeven.

Deze 5daagse wordt gegeven door Anna Greidanus. Hoogleraar in de Kunst en Keramiek aan de universiteit van Michigan (VS). Zij komt speciaal hiervoor naar Nederland. Een unieke kans om met haar manier van werken kennis te maken en zelf te experimenteren.

Datum:  maandag t/m vrijdag 15 - 19 juli 2019

Prijs: inclusief een heerlijke lunch, koffie en thee en klei en materialen € 430,-

Kijk ook op haar website https://annagreidanus.wordpress.com

Aanmelden kan met het contactformulier of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Draaitechnieken door gastdocent Siete Koch (1) en Lies van Huet (2)

Draaitechnieken week 1

Siete Koch geeft deze zomer lessen draaitechnieken. Siete heeft zijn prachtige atelier in Workum. Hij is een moderne en traditionele pottenbakker en gaat je leren hoe je ovenschalen, theepotten, dekselpotten draait. Als je mee wilt doen met deze cursus is het handig om een 'Moodboard' te maken en dit mee te nemen; een inspiratiebord met kleuren en vormen in de keramiek. Leuk om te doen, voor jezelf en ook voor de docent, zodat hij ook een idee krijgt wat jij wilt maken. 

Datum: maandag t/m vrijdag 12 - 16 augustus 2019 (week 1) 

Kijk ook eens op zijn website www.kochpottery.nl

Aanmelden kan met het contactformulier of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Draaitechnieken Lies van Huet week 2

Een hele week draaien op een electrische draaischijf. Een cursus voor beginners en gevorderden. Wil je je meer  bekwamen in het centreren, cilinders bouwen en kommetjes draaien? Of wil je leren hoe je dekselpotten maakt, oren en tuiten maakt op theepotten, borden draait? Dat kan allemaal in deze week. Doordat je je focus een hele week op het draaien hebt, zul je versteld staan van het resultaat. Om je voor te bereiden op deze zomercursus kun je een 'moodboard' maken waarin je vormen, kleuren en sferen laat zien, die jou aanspreken.

Datum: maandag t/m vrijdag 19 - 23 augustus 2019 week 2

Voor beide weken geldt:

Prijs: inclusief lunch, koffie en thee, materialen en klei: €  390,-

Aanmelden kan met het contactformulier of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

 

2- en 3 daagse zomerweek Draaitechnieken

Omdat er vraag naar is, deze zomer ook weer de mogelijkheid om 2 of 3 dagen onder deskundige leiding van Lies van Huet je verder te verdiepen in het draaien. Deze is geschikt voor zowel beginners als gevorderden; het is een cursus 'op maat'. 

Prijs: inclusief lunch, koffie en thee, materialen en klei:2 daagse € 187,50, 3 daagse € 281,-

 Aanmelden kan met het contactformulier of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten...

Bij Lies Keramiek kunnen alle kinderen in de basisschoolleeftijd terecht voor kindercursussen keramiek en kinderfeestjes. Wil jouw zoon of dochter ook graag creatief bezig zijn met klei, zijn of haar fantasie uiten in een prachtig kunstwerk? Dat kan in het pas geheel gerestaureerde atelier.

 

Handvormen en Mille Fiori door docente Lies van Huet

Handvormen en Mille Fiori

Een hele week bouwen aan een vorm door middel van boetseren, platen klei, rollen. Wil je de uitdaging aangaan om eens iets heel anders met klei te doen, te experimenteren, nieuwe paden te betreden, dan ben je bij docente Lies van Huet, eigenaar van Lies Keramiek aan een goed adres. Er zijn allerlei materialen aanwezig om dit te realiseren. Zoals een extruder, een grote kleiwals, een grote strengenpers. 

Met de Mille fiori heeft Lies inmiddels veel ervaring. Je leert klei in te kleuren met pigmenten en oxides en daarmee ga je op verschillende manieren aan het werk.

Datum: 08-12 juli 2019

Prijs: inclusief een heerlijke lunch, onbeperkt koffie en thee, materiaal en klei €  410,-

Aanmelden kan met het contactformulier of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Decoratietechnieken en Traditioneel schilderen door docenten Annigje van der Veen en Lies van Huet

Traditioneel schilderen en Druktechnieken

Bij de cursus Traditioneel schilderen leer je aan de hand van traditionele, ambachtelijke technieken je eigen ontwerpen op keramiek te schilderen. Docente Annigje van der Veen leert je te schilderen op tegels, tegels die in het atelier vrij beschikbaar zijn. Deze worden tijdens de cursus geglazuurd en gebakken om in deze week te kunnen beoordelen. Je neemt ook zelfgemaakt biscuit gebakken werk en eigen afbeeldingen mee, waarmee je aan de slag wilt gaan.

In dezelfde cursus komen tevens allerlei andere decoratietechnieken aan bod. Zo leer je op verschillende manieren decoraties aan te brengen op bijvoorbeeld leerharde klei en biscuit. Ook leer je schilderen met engobes. 

Datum: 13 - 17 mei 2019

Prijs: inclusief een lekkere lunch, onbeperkt koffie en thee, materialen € 410,-

Aanmelden kan met het contactformulier of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Login or Register