Menu

Nu ook werk bij Binnenwerk te koop

Binnenwerk is een prachtige en bijzondere woonwinkel in een monumentaal pand in de binnenstad van Leeuwarden. Vanaf 1 november is daar nu ook mijn werk te koop. Ben ik hartstikke trots op! Kijk ook op hun website www.binnenwerk.nl.

 

 

Tweedaagse zomercursus 9 en 10 juli 2018

Tweedaagse cursus keramiek op 9 en 10 juli van 9 tot 5. Draaitechnieken | Handvormen. Je krijgt les van Lies zelf in een klein groepje met maximaal 8 personen. Kosten € 160,- alle materialen inbegrepen. En inclusief een heerlijke lunch. Ook het biscuit bakken is bij de prijs inbegrepen.

RAKU stookdag 21 april

Voor mijn atelier en op het plein in de voormalige gevangenis de Blokhuispoort was het weer een feestelijke RAKU stookdag. Met een stralende zon (wat een bof) en veel mooi werk door de deelnemers twee weken ervoor gecreëerd. Én dit keer met twee ovens, dus simultaan stoken! Wat een luxe en daardoor sneller klaar dan anders, wat ook veel stress scheelt. Erg blij mee. 

10 maart Aanschuifworkshop Keramiek van 13.00-15.00uur

Doe je mee met de 'Aanschuifworkshop Keramiek'? Iedereen kan zich aanmelden, alleen of met z'n tweeën, met je vriendin, je dochter, je vader. Alles is mogelijk! Prijs: bij aanmeldingen van zes of meer betaal je € 40,- per persoon. Van 1 tot 6 personen € 45,- pp.

Meld je snel aan, want vol is vol!

Zomerweken 2017

Nu ook eindelijk in Friesland, Leeuwarden, zomerweken keramiek

 

Leuke opdracht

Voor de opening op 16 februari 2017 een leuke opdracht gekregen van Concept & Copy: mokjes met een 'hapje eruit', door het monster van Grendel Games eruit gebeten:)!

Grote verbouwing atelier Lies Keramiek

Atelier Lies Keramiek wordt verbouwd. Het werk gaat gelukkig gewoon door. En het wordt uiteindelijk heel mooi!

Op de foto wordt door de schilders hard gewerkt aan de nieuwe cursus- en workshop ruimte!

Tentoonstelling

Weer een mooie expositie van de eerstejaars studenten van opleiding Creatief Vakman van het Friesland College. Nog te zien tot 17 februari in de Expositiehal van de Blokhuispoort naast atelier Lies Keramiek. Een aantal van hen ging de uitdaging aan, keramiek met hout te combineren, een ander polijstte het werk en weer een andere student maakte een heel gedetailleerde afbeelding van een vogel op een beker. En nog veel meer. 

Kerst in de Steigers BHP 2016

Kerst in de Steigers. Op 17 en 18 december zijn wij weer helemaal in kerstsferen. Met een workshop Tegels Beschilderen, live muziek, een glaasje glühwein.

Raku workshop 23 april 2016

https://youtu.be/YhbIrGtK7XM 

Prachtige Raku workshop afgelopen zaterdag!

Ondanks de wat minder goede weersverwachting hebben we een mooie en sfeervolle Rakustookdag gehad! Erg blij ook met de deelnemers die mede zorgden voor een prettige sfeer en succesvol verloop van de workshop. Ook dank aan Paul, onze hoofd'stoker' die het vuurtje brandend hield, terwijl wij even een hapje gingen eten in Cafe de Bak!

Art Trip Leeuwarden 2015

September 24, 2015 Art Trip Leeuwarden. High school students from amongst others Comenius Leeuwarden and RSG Sneek, were challenged to depict the mirror of themselves in clay. Great results! And all this in the wonderful Museum of Ceramics Princessehof Leeuwarden!

 

Expositie studenten Creatief Vakman

Van 10 tot en met 24 april is in de Galerie van de Blokhuispoort werk te bezichtigen van een tien weken durende cursus keramiek. In tien weken hebben 16 studenten van het Friesland College afdeling D'Drive - Creatief Vakman keihard gewerkt om hun kunstwerken af te hebben. De meesten begonnen bij 'Af'; zij hadden sinds de kleuterschool geen klei meer in de vingers gehad. Ze hadden ook geen enkele ervaring met technieken en glazuren. Des te spannender is voor hen de uitkomst geweest van de gebakken werkstukken. Zij zijn trots op het resultaat en ik ben trots op hen. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust kijken; de Blokhuispoort is dagelijks open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 17uur!

 

Restaurant Sems Leeuwarden

In restaurant Sems Leeuwarden eet je nu van het porseleinen servies, speciaal voor Sems ontworpen en gemaakt door Lies van Huet.

MOOI LICHT

Nieuw product: Mooi Licht een Lamp | Waxinelichthouder. 

Restaurant Eindeloos

Restaurant Eindeloos serveert haar heerlijke gerechten nu op door Lies Keramiek in vier tinten blauw, handgedraaide borden. Eet smakelijk!

Art Trip Leeuwarden

24 september een boeiende dag gehad met havo/vwo leerlingen (klas 4 en 5). Als voorbereiding op het ckv vak. Zij mochten een caroussel van 4 onderdelen kiezen, waaronder een workshop keramiek. Zo kwamen er in totaal 54 leerlingen bij Lies Keramiek aan tafel in het Princessehof, waar mijn atelier voor deze gelegenheid was ingericht. Zo leuk om te zien hoe jongeren, jongens en meiden, weer genieten van de klei. Wat uitspraken van hen: zo jammer dat we geen bv (lees: beeldend vormen) meer op school hebben, was ik altijd zo goed in, mis het echt. En: ik was vergeten hoe leuk ik 'kleien' vind!

Uitfestival 2014 zeer geslaagd

Zondag 31 augustus stonden wij op het Leeuwarder Uitfestival samen met het Princessehof. Wat een geweldige sfeer en wat genoten, vooral de kinderen, van het draaien op de electrische draaischijf en het boetseren van allerlei prachtige kunstwerken, die ze na afloop mee naar huis mochten nemen!

Login or Register