Menu

Moeder en zoon workshop een klein feestje 9 maart 2019

Hoi Lies en Anne,
Wij vonden het ontzettend leuk om samen een paar uurtjes met klei bezig te zijn. Het was precies wat ik hoopte. Boaz vond het heerlijk om in alle rust zo bezig te zijn. En de toegift op de draaischijf was natuurlijk een cadeautje. Hij wil eigenlijk elke week wel komen. Het liefste zouden we samen een cursus doen.
Hij wil in ieder geval zijn kinderfeest bij jouw atelier komen doen Lies. 
Groetjes, Froukje

Kinderfeestje Madelief op 2 februari 2019

Samen met zeven vriendinnetjes vierde mijn dochter haar verjaardag bij Lies Keramiek. Alle meiden mochten om de beurt een potje draaien onder begeleiding van Lies. Daarnaast mochten ze een beker kleien. Wat een feest! De kinderen hebben het er nu nog over, zo leuk hebben ze het gevonden. Echt een aanrader! 

PS De potjes zijn erg mooi geworden, Madelief werd er erg blij van!

Groetjes, Petra

Een bijzondere ervaring

Zomercursus handvormen en Mille Fiori van 23 tot 27 juli

Het was één van de heetste weken deze zomer.

Ik deed mee met de zomercursus van Lies van Huet op de binnenplaats van de oude gevangenis in Leeuwarden.

Een geweldige groep die stug doorging, al stroomde het zweet uit alle poriën.

Heerlijke lunches met extra’s en ventilatoren verzorgd door de man van Lies. 

Een bijzondere ervaring. Lies geeft op een zeer prettige en natuurlijke manier les. Ze heeft veel kennis en biedt praktische tips en/of oplossingen. De eerste dag maakten we kennis met een aantal technieken, waar iedereen intensief mee aan het werk was. Ik genoot, want er was alle ruimte om er mijn eigen draai aan te geven en dat was mijn behoefte. Daarna waren er twee dagen waarbij we met ons eigen werk aan de slag konden. Daar had ik erg veel zin in. Er was alle ruimte voor alle cursisten om met je plan aan de slag te gaan.

En ja ook ik had een plan en het werkte: dat plan waar ik me eerst tegen verzette. 

Ruimte en aandacht had Lies voor iedereen. Daarna twee dagen Mille Fiori. Een prachtige techniek waarbij we met twee kleuren klei een schaaltje maakten. Erg leerzaam. Iedere schaaltje was anders.

Ik heb echt genoten en ben hier ook al bezig met een cursus keramiek.

Groetjes, Beitske

Een uitstekende mix van opdrachten en de vrijheid om te maken wat je zelf graag wilt!

" Van tevoren had ik misschien eigenlijk liever willen draaien, maar achteraf ben ik juist heel blij dat ik heb meegedaan aan de zomerworkshop 'handvormen en mille fiori', want het was echt leuk en interessant om met deze vormen kennis te maken. Ik had nauwelijks ervaring, en daar maakte ik mij een beetje zorgen over, maar was helemaal niet nodig. Lies begeleidt je precies op je eigen niveau. De workshop is een uitstekende mix van opdrachten en de vrijheid om te maken wat je zelf graag wilt.

Van 'mille fiori' had ik nog nooit eerder gehoord, maar het bleek een heel leuke techniek om te 'schilderen' met klei. I'm hooked!
De sfeer rondom de cursus -de prachtige locatie en de dito studio, de lekkere koffie en lunches met zelfgedraaid servies, de gezelligheid- droegen voor mij allemaal bij aan een erg leuke week. Een aanrader. "
 
Veel groeten, 
Esther Marije

Zomerweek en mille fiori

Zomerweek 23-27 juli.

Vorige week heb ik samen met mijn dochter de Zomerweek 'handvormen en mille fiori' bij Lies gedaan. De techniek van mille fiori kenden we al van het glaskralen maken en we waren benieuwd hoe dat met klei zou gaan. Niet gehinderd door enige kennis van klei hebben we ons in dit avontuur gestort. Blij dat we dat gedaan hebben: het was van begin tot eind een feest. Lies heeft ons zo ontzettend veel geleerd. Ze reikte één voor één een aantal technieken aan die we dan gezamenlijk toepasten, maar liet ons verder vrij in wat we wilden maken. Maar ook daarbij kwam ze met fijne suggesties. En altijd was daar voor iedereen precies de goede aanwijzing op precies het goede moment. Echt klasse! Lies heeft me geïnspireerd. Ik ben een klei-fan geworden, heel fijn om mee te werken. Vooral de mille fiori techniek heeft me verrast, een heel leuk proces en wat een super gaaf resultaat! Dankjewel Lies voor een geweldige zomerweek.

Sylvie Jonkers

GEWELDIG

Hallo Lies,
Zomer-draai-week  16-20 juli 2018.
Porselein draaien o.l.v. Anna Greidanus  in de Blokhuispoort in Leeuwarden in het atelier van Lies van Huet.
Een leerzame week, waar je het porseleindraaien goed leert en leert hoe moeilijk deze soort klei is.
Fijne uitleg en materiaalkennis en de vormgeving kwamen ruim aanbod.
De problemen, die porselein geeft bij het drogen en de oplossingen werden besproken.
Een geweldige week in een mooie ruimte en prettige omgeving.
In één woord GEWELDIG. 
groet Coby Glazema,  Deventer.

De Gouden Piramide

Ontroostbaar was mijn lieve moeder, toen bij een iets te hardhandige verhuizing haar meest dierbare kunstobject op één van de hoeken in stukken barstte. 

Het ging om een tableau van kleine porseleinen piramides, gemaakt door een Deense kunstenaar die inmiddels overleden was, en de gesneuvelde piramide was zodanig verbrijzeld dat simpelweg lijmen niet meer tot de mogelijkheden behoorde. 

Wat volgde was een zoektocht naar iemand met ervaring met dit delicate materiaal, in de hoop dat er een replica van de kapotte piramide kon worden gemaakt... tot mijn ouders in Leeuwarden kwamen wonen, en mijn moeder het atelier van Lies Keramiek ontdekte in de Blokhuispoort. 

Lies zag er wel een mooie uitdaging in, al verwachtte ze dat het moeilijk zou worden om het exact in dezelfde afmeting en kleur te krijgen. In plaats daarvan had ze een prachtidee. Ze stelde voor om het ‘gebrek’ niet te camoufleren, maar juist te omarmen en onderdeel te laten vormen van het tableau.

De inspiratie hiervoor; Kintsugi, een eeuwenoude Japanse manier om gebroken keramiek te repareren, door de scherven met opvallende goudlijm weer aan elkaar te zetten. Het past bij de wabi-sabi filosofie, die leert om de imperfectie en vergankelijkheid te omarmen, door er de schoonheid van in te zien.

Een redelijk kostbare techniek, maar door het verhaal en de metafoor erachter waren we unaniem enthousiast. Lies heeft vervolgens net zo lang piramides gemaakt tot ze tevreden was over de vorm, en het winnende exemplaar bedekt met een dun laagje bladgoud.

Inmiddels hangt het reliëf weer bij mijn ouders aan de muur, met de gouden piramide als stralend middelpunt, nou ja, hoekpunt. Mijn moeder heeft daarmee haar geliefde kunstwerk terug, nu nog unieker dan het al was.

Robbin van Nek

Bijna medidatief verjaardagsfeestje

Zaterdag 28 april 2018. We hebben vandaag een workshop pottenbakken bij Lies gedaan. Helemaal geweldig! Lies is erg vriendelijk, persoonlijk en kundig. Er hangt een hele fijne sfeer (het is bijna meditatief!). Voor iedereen aan te raden!!

Merel

Vrouwen van Nu

Dinsdag 23 januari 2018
Met een paar dames van De Vrouwen van Nu afd. Leeuwarden heb ik een prettige keramiek cursus gehad in de Blokhuispoort.
Het werd mij aangeboden als verjaardagscadeau door één van de dames en dat vond ik een mooi cadeau.
Het is aan te raden. Nu nog in afwachting hoe het eindresultaat is, maar dat duurt nog wel even.
Groeten
Trijnie

Een klein herinneringspotje

Ik zocht 'n klein herinneringspotje voor de as van mijn man.
Samen met mijn zus ben ik op zoek gegaan en kwamen we al snel uit bij Lies.
In overleg met haar is het een prachtig potje geworden, mede omdat Lies openstond voor mijn wensen en erg meelevend en bijzonder aardig was. 
Ria Zwaagman.

2 daagse RAKU workshop

De 2 daagse Raku workshop was heel fijn! Lies is iemand met veel ervaring en kennis en tegelijkertijd verstaat ze de kunst om iedereen haar eigen leer ‘klei’ proces te laten volgen. Met minimale instructies weet ze het beste eruit te halen voor iedereen. Het zorgde er bij mij voor dat ik volledig mocht opgaan in het proces van creëren. Iets wat heerlijk was na een drukke week. Met een leeg hoofd en een voldaan gevoel reed ik s avonds terug naar Amsterdam. 
De omgeving waarin de workshop werd gegeven is ook fantastisch. In de oude gevangenis van Leeuwarden is het een belevenis om te vertoeven. De keramiekruimte van Lieskeramiek is uiterst inspirerend. Je kunt ideeën opdoen en tegelijkertijd Lies haar vakvrouwschap bewonderen.

Met dank ook aan haar echtgenoot Paul die op dag 2 hoofdstoker was van het Raku proces. Raku stoken is een prachtig, verwonderend proces waarbij het écht spannend was hoe onze creaties eruit kwamen. Ik heb die dag veel ohhhhh’s en ahhhhh’s gehoord. 

Dank je wel Lies voor je warme aanwezigheid, begeleiding, de heerlijke lunch en de fijne gesprekjes tussendoor. Tot volgend jaar!

Groetjes Barbara

Moeder-dochter en vader-dochter workshop, een combi pottenbakken

Dag Lies,
 Puk en ik hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie! Het was erg leuk om dit een keertje samen te doen en Puk heeft genoten van het pottenbakken, ze zou het liefst deze week weer komen! Annigje heeft ons en haar prima geholpen en het was leuk om te ervaren dat het in zo’n korte tijd toch lukt om potjes te maken die misschien een beetje scheef zijn, maar wel een potje zijn. 
Hartelijke groet en tot ziens,
Richtje

Een mooie bij hem passende urn

In juni 2016 overleed mijn man. Na een aantal maanden ging ik op zoek naar een mooie bij hem passende urn. Na een lange zoektocht kwam ik terecht bij ‘Lies Keramiek’ in de Blokhuispoort te Leeuwarden. Het kennismakingsgesprek gaf mij meteen een goed gevoel, zodat ik besloot de urn door haar te laten maken. Zij is rustig en begripvol en heeft een warme persoonlijkheid. Samen hebben we het ontwerp besproken en daarna ging Lies aan de slag. Ik werd betrokken bij iedere vervolgstap van de creatie. Alles was bespreekbaar en gaandeweg ontstonden nieuwe ideeën. Het eindresultaat is precies geworden zoals ik wenste.

Dankzij de inzet, het talent en de creativiteit van Lies kwam het tot een prachtig resultaat!

F.R.

Een welkom en warm gevoel

Samen met vriendinnen een workshop gevolgd bij Lies. Gezellig en heerlijk om zo samen bezig te zijn met klei. We hebben genoten. Ook de manier waarop Lies aanwezig is geeft een welkom en warm gevoel. Ze geeft je alle ruimte om te ervaren wat je met klei kunt doen en vooral op je eigen manier.

Gemma

Heerlijk en ongedwongen bezig zijn

Goedemiddag Lies,
35 jaar vriendschap, zeer waardevol!!
Dus tijd voor een leuke "doedag" in Leeuwarden, met o.a. een workshop bij Lies Keramiek.
Wil je iets bijzonders doen dan is dit absoluut een leuke creatieve ontspannen workshop. Lies zorgt voor een warm welkom, een goede voorbereiding en een duidelijke uitleg. Haar passie en enthousiasme voor haar werk voel je direct.  Door zo heerlijk en ongedwongen bezig te zijn ontstaat er een gevoel van rust. Zeker een aanrader voor een gezellige middag!!
Carolina.

Afscheidscadeau voorzitter CVB Friesland College: Ontbijtservies in kist

Beste Lies en Anna,
Wat een prachtig servies hebben jullie voor me gemaakt! Ik pakte de kist net uit en alles is even goed uitgedacht ( bekertjes met eierdopjes..), de kleuren zijn helemaal mijn smaak, bijzonder en echt vakwerk!
Ik dank jullie erg hartelijk voor dit prachtige cadeau! Ik heb een fantastisch afscheid gehad.
Groet
Liesbeth Vos

 

Los laten dat ik controle heb over het glazuren

Daar ging ik dan om 7:30 uur vanuit Brabant op weg naar de Blokhuispoort, al vaker geweest, maar nog nooit zelf creatief aan de slag geweest. Nu mag ik twee zaterdagen aan de slag bij Lies Keramiek, een RAKU WORKSHOP.

Een warme ontvangst in een prachtig atelier, waarin vooral de praktijk zichtbaar is en straalt. Volop licht en kleuren in een nostalgische omgeving van de oude gevangenis.

Na een korte kennismaking met de andere deelnemers, een bakje koffie en wat lekkers begint het ‘echte’ werk. Als eerste mogen we een ‘Voelsteen’ maken. Een fijn werkje waar kleine bolletjes klei zich uiteindelijk laten samenvoegen tot een bal. Het is mijn eerste kennismaking met keramiek, sinds mijn klei werkjes op de basisschool (long time a go ;-). De klei door mijn handen en iets maken werkt heel rustgevend. Mijn bal vormt zich langzaam en als ik de eerste stap heb gezet volgen er uit mijn handen, duimpotjes. Ik luister goed en kijk zorgvuldig hoe te werken. Voor ik het weet is het tijd voor de lunch bij ‘ Cafe de Bak’ hoe toepasselijk in de gevangenis. Een donkere groene, warm verlichte ruimte, aan de overkant van het atelier. Een open sfeer met een smakelijk en oer lekkere lunch.

Dan breekt de middag aan, waarin ik leer hoe de kleiwals werkt en ik begin aan het maken van twee diepe borden in een mal. Ik geniet ervan de hele dag met mijn handen in de klei, een gevoel van rust en dynamiek. Ik weet niet wat ik kan en dat is oke. Lies is er als er iets te vragen is en ze geeft je het vertrouwen dat je goed bezig bent. Alles is goed: ook een aap valt wel eens uit de boom is een spreuk die het atelier siert (in het Japans). Ieder is bezig met zijn eigen werk, maar neemt ook de tijd om even te kletsen of te kijken waar de ander mee bezig is. Een ongedwongen sfeer waarin het ‘ niveau’ van iedereen niet aan de orde is. Wat is dit kei leuk om te doen ( Ik kom uit Brabant). En dan is het al vier uur, we gaan langzaamaan een einde maken aan het kleien van onze werkstukken. En ik ben heel blij en ook een beetje trots dat ik na een eerste keer zo ver ben gekomen.

Over twee weken weer verder, nu mogen de werkstukken drogen en de oven in.

De tweede zaterdag, deze keer wat minder vroeg uit de veren want ik was al in Leeuwarden.

Iedereen komt rustig binnen en begroet elkaar. We zijn benieuwd of alles nog heel is. YES alle werkstukken staan rustig te wachten op een ieder van ons.

Lies vertelt dat we vanmorgen de werkstukken gaan voorzien van glazuur. Er staan verschillende kleuren klaar. Ze legt ons uit hoe te werken. Ik vind het spannend, want het is ook nu weer iets nieuws, maar aangezien de eerste keer zo genieten was heb ik vandaag vertrouwen in de afloop. Ik wacht een beetje af , denk na, welke kleur en hoe te werken. De kleuren daar ben ik uit en dan ga ik aan de slag. Lekker kleuren gieten en vooral ‘los laten dat ik controle heb over de druppels glazuur’. Het is stil tijdens dit werkje, iedereen is geconcentreerd aan het werk. Ondertussen wordt de oven buiten opgestookt. We gaan na het glazuren alles mee klaar zetten buiten en krijgen iedere een taak.

Voor de lunch zijn we klaar met de voorbereidingen en de oven wordt warmer en warmer. We gaan lunchen, maar al snel komt de hoofd stoker vertellen dat het bijna zo ver is. Toch kunnen we nog even onze lunch op eten voordat het echte stoken begint.

Vuur, houtkrullen, zaagsel, natte handdoeken, tangen, schep, handschoenen met als speciaal ingrediënt paardenhaar. Ja wat moet je daar nu van en mee maken. Dat verklap ik niet, maar de resultaten zijn heel bijzonder en vooral gaaf, verrassend en mooi.

Iedereen is blij, trots op zijn of haar resultaten en we proosten om 16:15 op een prachtige dag. Soms wat fris, maar ja de oven is vlakbij dus geen probleem. Dan nog even samen opruimen en heeeeel voorzichtig pakt iedereen zijn RAKU gestookt keramiek in.

Dit smaakt naar meer dus in september ga ik nog een keertje! Ik kan niet anders zeggen dan het is genieten. Dus gewoon doen!

Groetjes, Maud

Ulo-meiden

Wij, destijds vriendinnen op de ULO in Bemmel, kwamen elkaar weer tegen tijdens een reünie van school.
Toen 50-jarigen, nu inmiddels de 60 gepasseerd.
Ieder jaar een paar daagjes erop uit. 
Dit jaar Leeuwarden met een workshop bij Lies Keramiek in een prachtig pand De Blokhuispoort.
Het was een heerlijke middag met goeie begeleiding/uitleg en onder het genot van thee en lekkere koekjes hebben we ons eigen kunstwerk gemaakt.
Het was een ontzettend gezellige middag waar we  volop van hebben genoten samen met jou, Lies.
We zullen het zeker aanraden bij anderen.

Bedankt Lies, namens de 'Ulomeiden'

Middag quality time

Wat hebben we genoten met onze kinderen bij Lies. Het was een heerlijke middag, het ontvangst was warm, goede en geduldige uitleg en begeleiding. Zelfs voor de allerkleinste van bijna 5 jaar. Allemaal hebben we iets moois kunnen maken. Een echte aanrader als je een middag quality time wilt.

Julia Bethlehem

Mokjes voor Grendel Games

We vroegen Lies Keramiek een stijlvolle mok te maken voor onze opdrachtgever ter gelegenheid van de nieuwe huisstijl, website en de nieuwe inrichting van de bedrijfsruimte.
Lies en haar medewerkers dachten heel goed mee met onze wensen en kwamen met goede suggesties. Het eindresultaat overtrof mijn verwachtingen! Lies heeft met aandacht, vakmanschap en liefde de mokken gemaakt. Het geheel werd ook nog eens prachtig verpakt. Het was echt een geschenk om met plezier te geven.

Ingrid van der Geest van PIT Concept & Copy

Norah's kinderfeestje

Hallo Annigje en Margriet,

Nogmaals mijn dank voor het fantastische verjaardagsfeestje van Norah afgelopen zaterdag. De kids hebben genoten en zijn benieuwd naar het resultaat.
Hierbij kan ik ook aangeven dat de foto's geplaatst mogen worden.

Graag zou ik ook op de hoogte willen worden gehouden over de kindercursus waar jullie over spraken.

Alvast bedankt!

Groet Ilse en Norah Siccama

16 januari 2017

Moeder-dochter-dag

Samen met mijn moeder een bijzonder leuke kleiworkshop gehad bij Lies Keramiek. Lies nam alle tijd voor ons en gaf kundige aanwijzingen om ervoor te zorgen dat onze sapkan niet in elkaar stort in de oven.
Lies houdt de tijd goed in de gaten, wat zeker nodig is aangezien je zelf alles om je heen vergeet als je eenmaal bezig bent met je kleiwerk.
Absoluut een aanrader.
Hanneke en Janneke

Mooie schaal

Hallo Lies,
Vandaag kreeg ik de jubileum-schaal ivm mijn 25 jarig jubileum bij het MCL.
Ik ben er erg blij mee! Mn de gedachte erachter spreekt erg tot de verbeelding.
Hartelijk dank voor het maken.
Vriendelijke groet,
Wenda Veenstra

01.12.2016

 

Mooi Licht

40 jaar werken In het onderwijs en van mijn lieve collega's kreeg ik deze prachtige lamp cadeau. De bol is gemaakt van Limoge porseleinklei en de blauwe schijf is van steengoedklei gemaakt. De lamp is gemaakt door Lies van Huet: dank je wel Lies, ik geniet er enorm van en staat prachtig in huis.
Een mooie herinnering aan mijn 40 jarig jubileum!!

Joke Kramer

Een bijzondere middag

Hierbij de foto als getuigenis van onze bijzondere middag.
Deze middag was gepland om samen met onze zieke vriendin te ondernemen, helaas heeft ze de middag niet gehaald en is ze te vroeg overleden.
In nagedachtenis van haar hebben we de workshop door laten gaan.  Fijne herinneringen opgehaald.
Lies Bedankt!

Login or Register