In een opwelling aangemeld en een gevelsteen gemaakt

Ooit kocht ik een boek over het boetseren van gevelstenen. Want dat leek me wel wat, een eigen gevelsteen. Pas toen we verhuisden naar het noorden van Friesland kwam er ook een huis dat daar bij paste . Nu nog eentje maken. Ik las het boek weer eens en het leek me een piece of cake. Maar op de een of andere manier kwam het er toch niet van. Tot ik toevallig binnenliep in het atelier van Lies van Huet. In een opwelling vroeg ik of het mogelijk was om een gevelsteen te maken tijdens een van haar zomerweken. Dat kon, dus ik schreef me ter plekke in, deed mee aan een vijfdaagse cursus, en deed wat ik altijd al wilde: een eigen ontwerp omzetten in een steen. Inmiddels is ie klaar en siert ie ons huis. Met zekerheid kan ik zeggen: zonder Lies was dat nooit gelukt. Dan was de steen ongetwijfeld gebarsten in de oven, want wist ik veel hoe je zoiets opbouwt in klei. Ik heb dus veel geleerd in die dagen: hoe je je ontwerp opzet in klei, hoe je het gewicht goed verdeelt, hoe je minutieus elk luchtbelletje uit de klei vandaan klopt. En ook nog hoe je een eigen, persoonlijke touch aanbrengt in een ontwerp. Allemaal geleerd van Lies! Kijk maar!

Groet Marie-Louise

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search