Een bijzondere ervaring

Zomercursus handvormen en Mille Fiori van 23 tot 27 juli

Het was één van de heetste weken deze zomer.

Ik deed mee met de zomercursus van Lies van Huet op de binnenplaats van de oude gevangenis in Leeuwarden.

Een geweldige groep die stug doorging, al stroomde het zweet uit alle poriën.

Heerlijke lunches met extra’s en ventilatoren verzorgd door de man van Lies.

Een bijzondere ervaring. Lies geeft op een zeer prettige en natuurlijke manier les. Ze heeft veel kennis en biedt praktische tips en/of oplossingen. De eerste dag maakten we kennis met een aantal technieken, waar iedereen intensief mee aan het werk was. Ik genoot, want er was alle ruimte om er mijn eigen draai aan te geven en dat was mijn behoefte. Daarna waren er twee dagen waarbij we met ons eigen werk aan de slag konden. Daar had ik erg veel zin in. Er was alle ruimte voor alle cursisten om met je plan aan de slag te gaan.

En ja ook ik had een plan en het werkte: dat plan waar ik me eerst tegen verzette.

Ruimte en aandacht had Lies voor iedereen. Daarna twee dagen Mille Fiori. Een prachtige techniek waarbij we met twee kleuren klei een schaaltje maakten. Erg leerzaam. Iedere schaaltje was anders.

Ik heb echt genoten en ben hier ook al bezig met een cursus keramiek.

Groetjes, Beitske

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search